Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 23:05 - Производители на Сглобяеми Къщи
Автор: sglobyaemikashti Категория: Бизнес   
Прочетен: 1666 Коментари: 0 Гласове:
2



Да кажем, че сте прочели всички предишни статии в този блог и вече сте убедени в предимствата на сглобяемите къщи :-) Как да изберем кой да построи дома на живота ни обаче? Важно и тежко решение, но ще се опитаме да помогнем.

1. Опит

Вашият партньор трябва да има дългогодишен опит в строителството и за предпочитане не по-малък опит в точно този тип строителство.

2. Качество

Евтиното излиза скъпо и няма по-добро място да приложите този принцип от къщата си. Качеството трябва да е безкомпромисно. Материалите трябва да са на най-добрите световни производители на строителни материали и системи. Всеки елемент от вашата сглобяема къща трябва да е доставен от най-добрия производител и да е бил тестван във всякакви условия и по целият свят.

3. Технология

Технологиите са изключително важни. Едно от най-важните неща, за които да се гледа в строителния проект е наличието на термомостове във външните стени (такива не трябва да има). Това е конструктивна особеност и ако не бъде отстранена на ниво проект няма как да я компенсирате в последствие. Не трябва да има никакви технологични фуги и трябва да се строи според законодателството и нормите за проектиране.

Много важна е носещата конструкция. Фирмите, които строят жилища със стоманена конструкция се увеличават с всеки ден, но малко са тези, които използват заводска заготовка за конструкцията, а не я изграждат на място, както всъщност се случва при повечето (заводският метод е много по-добър).

4. Консултации

Вашият строител трябва да бъде на разположение за консултации по всяко време (в разумни граници). От документите и правните въпроси, през изготвянето на проект до предаването на обекта.

5. Изрядни договори

Изключително важни при дългосрочни и скъпи начинания като това. Задължително трябва да имате договор за строителство с пълна спецификация на вложените материали, описани по вид, производител и търговска марка. Задължително фиксирайте крайната цена за целия срок на договора. Задължително заложете в договора строителни гаранции, както за завършената сграда, така и за отделните строително-монтажни дейности.

Начинът на плащането трябва да бъде обвързан единствено с хода на строителството (за да не останате като много хора да чакате с години предплатеното на 100% жилище...).

6. Цени

Разбира се, в крайна сметка е важно цената да е достъпна за вашия джоб. Трябва да помислите обаче дали си струва да правите компромис с качеството за сметка на по-голямата площ, тъй като почти сигурно всеки лев, спестен сега означава много повече левове разход напред в годините.

Една компания, която отговаря на всички горепосочени условия и много повече - ИзиХоум - производител на сглобяеми къщи.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sglobyaemikashti
Категория: Бизнес
Прочетен: 83474
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930