Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 23:25 - Необходими документи за РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ
Автор: sglobyaemikashti Категория: Бизнес   
Прочетен: 13634 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Обикновено хората имат доста въпроси за това какви документи са необходими за изграждане на обекти от пета категория, в която попадат почти всички еднофамилни жилищни сгради, каквито най-често са сглобяемите къщи.

Като начало е необходимо да притежавате парцела за строителство, като това трябва да бъде надлежно отразено в документ за собственост – нотариален акт, договор за делба или друг. Следващата стъпка е издаване на „Виза за проучване и проектиране” от съответната общинска служба по местонахождение на имота. След издаването на „Виза за проучване и проектиране” проектирането по същество може да започне, като по време на проектирането трябва да бъдат подсигурени и предварителни договори с присъединителните дружества по места /ВиК, Електроразпределение и др./.

Ето и списъка с всички документи според ЗУТ, Закона за кадастъра и имотния регистър и други относими законови актове.

Задължителни документи за регистриране на строеж от пета категория и издаване на Удостоверение за въвеждането му в експлоатация:

1. Документ за собственост или документ за учредено право на строеж в чужд имот, или документ за право да се строи в чужд имот по силата на специален закон;

2. Разрешение за строеж (Акт за узаконяване);

3. Протокол за определяне на строителна линия и ниво, с резултатите от проверките на достигнатите контролирани нива;

4. Заверена заповедна книга
5. Акт обр.14 за приемане на конструкцията;

6. Констативен акт по чл.176, ал.1 от ЗУТ за установяване годността за приемане на строежа с приложени към него протоколи за успешно проведени единични изпитания на машини и съоръжения;

7. Всички актове и протоколи съставени по време на строителството – обр.3, 4, 5, 7, 12;

8. Документи, удостоверяващи съответствието на вложените строителни продукти със съществените изисквания към строежите;

9. Документ от Агенцията по геодезия , картография и кадастър за изпълнение на изискванията по чл.175, ал.5 от ЗУТ за предадена екзекутивна документация, ако такава е необходима.

10. Удостоверение по чл.52, ал.4 и 5 и § 4 от ПЗР на Закона за кадастъра и имотния регистър, издадено от съответната Община;

11. Договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура.

Разбира се, можете да си спестите всичко това, избирайки правилния партньор, от който можете да очаквате ангажимент както към проектирането, така и с разрешаването на строителството и съответното му стартиране съобразно закона. С ИзиХоум (easyhome-bg.com) ще получите безплатна консултация относно всички стъпки по разрешаване на строителството, независимо дали сте сключили договор за строителство или не.

Същото се отнася и за приемане /въвеждане в експлоатация/ на построената сграда (Акт 16.).




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sglobyaemikashti
Категория: Бизнес
Прочетен: 83552
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930